Oraşul Cernavodă şi două comune vor intra în carantină de sâmbătă, de la ora 20

Oraşul Cernavodă şi două comune vor intra în carantină de sâmbătă, de la ora 20
Sursa Foto: Inquam Photos

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus ca orașul Cernavodă să intre în carantină, sâmbătă, de la ora 20, măsura urmând să fie valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitatea de prelungire. Aceeași măsură se va aplica și în comunele Cumpăna şi Târguşor.Judeţul Constanţa se situeazăpe primul loc la nivel naţional în ceea ce privește incidenţape ultimele 14 zile, rata înregistrată vineri fiind de 7,54.

Oraşul Cernavodă şi localităţile Cumpăna şi Târguşor se pregătesc să intre în carantină

Oraşul Constanţa se află în carantină din data de 20 noiembrie. Judeţul Constanţa a înregistrat ieri, 26 noiembrie, o rată de infectare de 7,1 la mia de locuitori.

În acest moment mai multe localități constănțene se află în carantină, în frunte cu municipiul Constanța, iar pe listă li se vor alătura și orașul Cernavodă, comuna Cumpăna și Târgușor, care vor intra în carantină pentru 14 zile.

Ordinul de intrare în carantină va fi semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Precizăm că, potrivit datelor oficiale transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța, miercuri, 25 noiembrie a.c., rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 în aceste trei localități era:

  • Cernavodă: 6,16
  • Cumpăna: 6,16
  • Târgușor: 8,10.

Ce restricții se vor aplica

Judeţul Constanţa are o rată de infectare de 7,1 la mia de locuitori, iar în ultimele 24 de orea înregistrat 644 cazuri noi de infecție cu Covid-19. Astfel,a ajuns la un total de 15.591 infectări cu SARS-COV-2.

Odată cu intrarea în carantină, în orașul Cernavodă, dar și în cele două comune anterior menționate se va interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

De menționat este faptul căîn 5 decembrie se va permite deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate înorganizarea alegerilor parlamentare, precum şi a persoanelor care depun cereri devotprin intermediul urnei speciale, iar în 6 decembrie, pentru execitarea dreptului de vot.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:17 - Accident grav pe DN 6: Un mort și trei răniți în Caraș-Severin
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”