Organizatorul Untold și Neversea: Noi putem să facem festivaluri doar cu persoane vaccinate, dar ar trebui să se revină asupra acestei limitări pentru a nu fi acuzați de discriminare

Organizatorul Untold și Neversea: Noi putem să facem festivaluri doar cu persoane vaccinate, dar ar trebui să se revină asupra acestei limitări pentru a nu fi acuzați de discriminare
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Organizatorul festivalurilor Untold și Neversea, Edi Chereji, spune că aceste evenimente se pot desfășura în contextul noilor măsuri de relaxare anunțate de Guvern de la 1 iunie. El susține că festivalurile pot avea loc doar cu persoane vaccinate anti-COVID-19, așa cum prevăd regulile anunțate de autorități, însă, din punctul său de vedere, ar trebui să existe soluții și pentru cei care nu au făcut vaccinul pentru a nu apărea altfel probleme legate de discriminare.

Ce spune Edi Chereji,organizatorul Untold și Neversea, despre noile măsuri de relaxare anunțate de Guvern

„Din punct de vedere logistic, din punct de vedere artistic, din punct de vedere a ceea ce depinde de noi, suntem pregătiți de Untold, dar să vedem cum arată această Hotărâre în forma ei finală. Avem nevoie de o decizie finală, să știm cum arată normele, până la finalul lunii mai. Noi trebuie să știm până la 1 iunie care sunt soluțiile și normele finale. Noi putem să facem Untold în aceste condiții (doar cu vaccinați – n.r.), dar ar trebui să se revină asupra acestei limitări, doar cu cei vaccinați, pentru a nu fi acuzați noi ca stat de discriminare, în condițiile în care la alte festivaluri deja anunțate, și în Belgia, și în Statele Unite, nu s-a pus problema de a limita doar la cei vaccinați”, a spus Edi Chereji pentru Digi 24, adăugând că în condițiile anunțate de autorități nu există motiv pentru ca festivalurile să nu fie organizate.

Pe de altă parte, organizatorul Untold și Neversea spune că ar trebui să existe soluții și pentru cei nevaccinați, mai ales că există situații în care unele persoane au contraindicație la vaccinare. În plus, printre cei care participă la evenimentele de acest fel se numără și adolescenți, pentru care încă nu a început imunizarea anti-COVID-19. Vineri este așteptată o decizie din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA) cu privire la vaccinarea anti-COVID-19 cu serul Pfizer/BioNTech a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

În același timp, Edi Chereji s-a declarat convins că în momentul în care oamenii vor avea garanția că pot participa la festivaluri, vor merge să se vaccineze în număr mare.

”Acum avem 50-60 la sută din cei care participă la evenimentul nostru deja vaccinați”, a mai spus Chereji.

Noi relaxări intră în vigoare de la 1 iunie

”Am crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment în spații deschise de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa cei care s-au vaccinat, care s-au testat sau au trecut prin boală”, a anunțat premierul Florin Cîțu, joi, la finalul ședinței de guvern. Pentru organizarea unor evenimente cu mai mult de 1.000 de persoane, toți participanții trebuie să fie vaccinați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)