Ortodocșii sărbătoresc Floriile: Peste 1,3 milioane de români își serbează ziua onomastică

Ortodocșii sărbătoresc Floriile: Peste 1,3 milioane de români își serbează ziua onomastică

Ortodocșii celebrează duminică Floriile, sărbătoare care amintește de intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an şi reprezintă începutul ultimei săptămâni a Postului Paştelui sau Săptămâna Patimilor.

Cu o săptămână înainte de patimile sale, Iisus Hristos a intrat în Ierusalim pe un asin, înconjurat de cei 12 apostoli. Atunci, oamenii l-au recunoscut ca pe adevăratul Mântuitor, l-a întâmpinat cu ramuri de finic şi cântări de bucurie.

În ziua de Florii, credincioșii merg la biserică purtând în mâini ramuri de salcie înmugurite, pentru a fi sfinţite de către preot. La finalul slujbei, crenguţele de salcie vor fi împărţite credincioşilor, care le vor duce acasă şi le vor pune la icoane, la geamuri, la uşi şi la porţi, pentru a le apăra casele de rele şi necazuri.

De Florii, cei care țin post au dezlegare la pește.

De asemenea, în această zi, peste 1,3 milioane de români își serbează ziua onomastică, cei mai mulţi având numele Florin, Viorica şi Florentina.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)