Ovidiu Silaghi, la ieșirea de la DNA: Toate acuzațiile sunt niște idioțenii, declarațiile lui Nelu Iordache sunt aberante

Ovidiu Silaghi, la ieșirea de la DNA: Toate acuzațiile sunt niște idioțenii, declarațiile lui Nelu Iordache sunt aberante

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a declarat miercuri, la ieșirea de la sediul DNA, unde a fost audiat în dosarul referendumului din 2012, că toate acuzațiile ce i se aduc sunt SF.

„Toate aceste acuzații și vizita de azi sunt niște idioțenii și niște tâmpenii. Am avut datoria să mă prezint să le clarific. Ei spun că aș fi contribuit împreună cu alții pentru a influența președinți de secții de votare să declare în fiecare oră cu 50 mai mulți votanți decât cei prezenți. Sunt acte premergătoare, probabil de martor. Declarațiile astea ale lui Nelu Iordache din arest sunt aberante”, a spus Ovidiu Silaghi.

Acesta a negat că ar fi primit mită 200.000 de euro de la Nelu Iordache pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.
„În celălalt dosar nu prea am informaţii. Ce ştiu, ştiu de la presă. Declaraţiile astea aberante ale lui Nelu Iordache, atenţii făcute din arest, cum că mi-ar fi dat bani. De ce? Pentru că i-am reziliat contractele… În 22 noiembrie, când el spune că a venit noaptea la mine şi că mi-a dat bani anterior, în acea zi eu i-am reziliat contractul. Afirmaţiile lui frizează logica”, a spus Silaghi.

Ovidiu Silaghi a admis totuşi că întâlnirea la care se referă Nelu Iordache a avut loc, dar a susţinut că nu s-a dat niciun ban şi că nici nu s-au promis sume de bani pentru rezolvarea situaţiei contractelor lui Nelu Iordache.

„A venit la mine acasă în noaptea aceea, eu neştiind că el vine, şi fără să fi fost invitat. A venit cu acea cunoştinţă a mea, este vorba despre Remus Şpan. Îl cunosc pe acesta din ’97 şi ştiam că la un moment dat a lucrat la Blue Air, ştiam că a fost ofiţer de informaţii, nu că mai este încă”, a spus Silaghi.

Întrebat de ce a acceptat acea vizită, în condiţiile în care nu a existat o invitaţie sau o dorinţă în acest sens, Silaghi a declarat: „Este o problemă cu care am să mă cert cu el (Remus Şpan, n.r.). Şi atunci m-am certat cu el, pentru că a fost un gest urât să mi-l aducă pe ăsta (Nelu Iordache, n.r.) aşa, pe nepusă masă”.

 

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a ajuns miercuri dimineață la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a fost chemat să dea explicaţii în dosarul referendumului din iulie 2012, în care îi apare numele ca urmare a unui autodenunț făcut de Valer Marian.

Ovidiu Silaghi a declarat, la intarea în sediul DNA că nu a manipulat rezultatul referendumului, că nu deţine aparatură de bruiaj precum James Bond şi că nu a primit 200.000 de euro mită de la Nelu Iordache.

„E cea mai proastă glumă pe care am auzit-o în viața mea”, a răspuns Silaghi, referitor la o eventuală mită primită de la Nelu Iordache.

Ovidiu Silaghi, despre acuzațiile care i se aduc în dosarul referendumului: Sunt niște idioțenii

Embed: