Pacient COVID-19, găsit spânzurat în secția ATI a Spitalului Județean din Galați

Pacient COVID-19, găsit spânzurat în secția ATI a Spitalului Județean din Galați

Un bărbat infectat cu Covid 19 a fost găsit joi spânzurat într-un salon al Spitalului Județean din Galați, Bărbatul de 68 de ani a fost găsit spânzurat în salon, iar manevrele de resuscitare au eșuat.

Polițiștii încearcă acum să determine ce l-ar fi putut determina pe pacient să își ia viața, tocmai când starea sănătății sale se îmbunătățise, scrie presa locală.

„În cursul nopții trecute, în secția ATI COVID a fost surprins un pacient de 68 de ani în timpul unei tentative de spânzurare. Pacientul prezenta semne vitale, iar cadrele medicale au început imediat manevrele de resuscitare, timp de 100 de minute, fără rezultat.

Menționăm faptul că pacientul a fost internat în secția ATI COVID din data de 17 noiembrie, având o evoluție favorabilă. Urma ca, în cursul zilei de astăzi (joi – n.red.), să fie transferat către alt spital COVID”, a declarat Alina Dobrea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați.

Polițiștii au fost sesizați despre sinucidere în jurul orei 6,00, de medicul de gardă al secției ATI. Pentru moment, s-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

Acesta este al cincilea caz similar. Ultima sinucidere într-o unitate medicală a unui pacient COVID-19 a avut loc în weekend.

Un pacient aflat internat la etajul sase al Spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iași s-a sinucis sâmbătă, aruncandu-se în gol de la geamul salonului unde era internat.

Surse oficiale din cadrul unităţii medicale au declarat pentruZiarul de Iașică pacientul confirmat cu infecția cu SARS COV 2 era internat în salonul suport COVID de ATI.

Acesta nu era intubat, ci doar avea nevoie de suport de oxigen.