Pacientă din Craiova, căreia tocmai i se amputase un picior, umilită de infirmiere: „Nu suntem plătite să vă cărăm în spate!”

Pacientă din Craiova, căreia tocmai i se amputase un picior, umilită de infirmiere: „Nu suntem plătite să vă cărăm în spate!”
Sursă foto Știrile Kanal D

Acuzații grave la Spitalul de Urgență din Craiova. O femeie susține că infirmierele i-ar fi obligat bunica, cu un picior amputat, să coboare singură de pe targa, bătrâna căzând pe ciment.

Comportamentul lipsit de umanitate al infirmierelor

Bătrâna, de 84 de ani, a fost internată la Spitalul de urgență din Craiova, Secția Chirurgie II, pentru o intervenție în urma căruia i-a fost amputat un picior. După trei zile, medicul a hotărât că bătrâna trebuie să face un EKG, ocazie în care infirmierele au umilit-o pe femeie.

„Am crezut că fac infarct. Mi-au zis să mă proptesc în picior. Nu te mai ținem noi”, a declarat pacienta, potrivit Pro TV

„Bunica ne-a spus că au fost două infirmiere. Au urcat-o pe o targă și când au ajuns în locul unde trebuia să i se facă EKG-ul, i-au spus să coboare singură. Bunica a zis că nu poate, ele i-au zis să stea într-un picior. Că trebuie să facă un efort, că ele nu sunt obligate să ridice 100 de kilograme, că în fișa postului nu scrie asta.

I-au zis de mai multe ori: Nu suntem plătite să vă cărăm în spate! Luată peste picior, jignită, bunica a încercat să se dea singură jos și a căzut pe ciment. Atunci infirmierele au chemat pe cineva, am înțeles ulterior că un medic rezident a sărit în ajutorul bunicii și au ridicat-o. Apoi, infirmierele au smucit-o, exact așa a zis bunica, și au azvârlit-o în pat”, a declarat Loredana Nicola, nepoata bătrânei.

Familia a povestit medicului curant despre incidentul bătrânei, iar acesta a promis că va investiga cine sunt infirmierele implicate. Ulterior, pe 16 decembrie, nepoata bătrânei a depus o plângere la spital, așteptând ca managerul să se autosesizeze.

Reacția conducerii spitalului

Directorul spitalului a declarat că nu avea cunoștință despre episodul neplăcut prin care bătrâna a trecut.

„Am aflat de la ziariști. Am sunat pe secție și mi s-a spus că lucrurile nu stau așa. Că femeia a amețit și de aceea ar fi căzut. Dânsele spun că imediat a fost ridicată. Este adevărat că pot exista astfel de probleme, infirmierele nu pot să ridice unii pacienți, este nevoie de brancardieri.

Dar, din păcate, numărul acestora este foarte mic. Indiferent de situație, însă, nu este normal să existe un astfel de comportament. Suntem oameni, trebuie să ne ajutăm! Vom verifica să vedem exact ce se va întâmplat”, a declarat dr. Stelian Mogoanță, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:18 - Cătălin Drulă: USR îl susține în continuare pe Nicușor Dan; probabil spre finalul anului 2023 va trebui să avem decizia privind candidatul. PNL îi face șicane și în Consiliul General, și în alte părți (VIDEO)
21:11 - Cabral Ibacka, adevărul despre show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”: „Treaba e foarte simplă …”
21:11 - Elon Musk, cu armele pe noptieră. Fotografia cu care și-a șocat urmăritorii pe Twitter (FOTO)
20:44 - Cătălin Drulă: La 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale primarilor. Proiectul USR de abrogare e blocat în sertarul comisiilor de la Senat de luni de zile (VIDEO)
20:31 - Cătălin Drulă, despre plecarea USR de la guvernare: „Iohannis avea acest plan de a guverna cu PSD”
20:29 - Datele a peste 5 milioane de utilizatori Twitter au fost publicate pe un forum de hacking
20:23 - Cătălin Drulă, despre revocarea lui Niculae Bădălău: Depinde de Marcel Ciolacu, în întregime. Când apar astfel de scandaluri, le tergiversează în speranța că se uită (VIDEO)
20:04 - ACER avertizează că pentru statele Uniunii Europene ar putea dificil să-și umple depozitele de gaze anul viitor
19:54 - Anamaria Prodan va putea păstra numele Reghecampf după divorț: „Ar trebui să-i fie jenă pentru toată mizeria pe care a aruncat-o asupra acestei familii”
19:53 - Brazilia, a doua echipă calificată matematic în optimile Cupei Mondiale din Qatar! Elveția, „condamnată” să joace un meci de totul sau nimic cu Serbia