Pacienți, evacuați de la Spitalul Foișor. Medicul Bogdan Oprița: Patru persoane vor fi transferate la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Pacienți, evacuați de la Spitalul Foișor. Medicul Bogdan Oprița: Patru persoane vor fi transferate la Spitalul de Urgenţă Floreasca
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Patru dintre pacienții evacuați vineri seară de la Spitalul de Ortopedie Foișor din București vor fi transferați la Spitalul de Urgență Floreasca, a anunțat medicul Bogdan Oprița. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca spune că, din informațiile sale, în total, 10 pacienți vor fi trasnferați la alte unități medicale din Capitală.

Patru dintre pacienții evacuați de la Spitalul Foișor, transferați la Spitalul Floreasca

”Ştiu de la managerul spitalului că a fost întrebat în jurul orei 15.30-16 de către Centrul Operativ al Ministerului Sănătăţii. Spitalul nostru pregătise opt locuri, dar la noi nu vor veni decât patru pacienţi, pentru că am înţeles că este vorba despre 10 pacienţi care vor fi transferaţi în spitalele din Capitală. Nu am informaţii despre ce se va întâmpla cu ceilalţi pacienţi, unde vor fi transferaţi”, a declarat Bogdan oprița pentru News.ro.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că despre această situație se discută de vineri, de la orele prânzului.

”Se discută din timpul zilei, până s-a dus muncă de lămurire şi convingere, discuţii, la decizia de transfer al pacienţilor s-a lucrat cu medicii de la spital”, spus Raed Arafat, citat de Agerpres.

Zeci de pacienți de la Spitalul Foișor din București au fost evacuați vineri seară din unitatea medicală, care a fost transformată în spital suport COVID. Pacienții au fost evacuați pe tărgi și cărucioare.Mulți dintre ei au fost trimiși acasă. Totul s-ar fi întâmplat în contextul în care managerul Spitalului Foișor s-ar fi opus transformării acestuia în unitate suport COVID-19.

Secretarul de stat din Ministerul SănătăţiiAndrei Baciuspune că transferul pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor din București a început vineri, în jurul orei 15.00. ”Situaţia este destul de importantă la nivelul Bucureştiului, este nevoie de aceste paturi (de terapie intensivă – n.r.)”, a explicat oficialul guvernamental, la Digi 24, cerându-le scuze familiilor pacienților pentru ceea ce s-a întâmplat la unitatea medicală din Capitală.