Papa Francisc, mesaj pentru românii din Diaspora: ‘Aduc un omagiu sacrificiului fiilor și fiicelor României care, prin cultura lor, îmbogățesc țările în care au emigrat și își ajută familiile rămase acasă’ (VIDEO, FOTO)

Papa Francisc, mesaj pentru românii din Diaspora: 'Aduc un omagiu sacrificiului fiilor și fiicelor României care, prin cultura lor, îmbogățesc țările în care au emigrat și își ajută familiile rămase acasă' (VIDEO, FOTO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Papa Francisc a vorbit, vineri, în discursul său de la Palatul Cotroceni, despre problema migrației. Suveranul Pontif a adus un omagiu românilor care au plecat să lucreze în străinătate și care, prin sacrificiul lor, “îmbogățesc țările în care au emigrat”.

”Aduc un omagiu sacrificiului fiilor și fiicelor României care, prin cultura lor, îmbogățesc țările în care au emigrat și își ajută familiile rămase acasă în țară”, a declarat Papa Francisc.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Deasemenea, Papa Francisc a declaratcă este bucuros de vizita pe care o întreprinde în România. Într-un discurs pe care l-a ținut la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii impresionante, Suveranul Pontif i-a salutat pe președintele iohannis, premierul Dăncilă și pe „fratele” Daniel.

Capul bisericii Catolice consideră această vizită „unmoment potrivit pentru a arunca o privire de ansambulu, la 30 de ani de când România s-a eliberat de sub regimul comunist”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Adresez salutul meu cordial dlui președinte și dnei prim-ministru pentru invitația de a vizita România. Pe fratele meu Daniel țin să îl salut cu iubire frățească, aduc un salut tuturor credințioșilor Bisericii Ortodoxe și pe toți membrii Bisericii Catolice.

Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dvs țară, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan. E un moment potrivit pentru a arunca o privire de ansambulu, la 30 de ani de când România s-a eliberat de sub regimul comunist. În acest timp, România s-a angajat în construcția unui proiect democratic E important să recunoaștem numeroșii pași înainte făcuți pe acest drum, chiar cu mari dificultăți”, a declarat Papa Francisc.

Sfântul Părinte i-a încurajat pe români să continue să lucrezepentru a consolida instituțiile și pentru a face astfel încât poporul să își poată exprima întregul potențial pe care îl deține.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Papa Francisc a vorbit și despre fenomenul migrației, despre depopularea unor sate și despre consecințele acestor fenomene.

„E necesar să mergem împreună. A merge împreună înainte ne cere noblețea de a renunța la ceva din propria noastră viziune, atfel încât să creăm o armonie. În felul acesta se poate construi o societate în care fiecare să devină un protagonist al bunului comun O societate în care cei mai săraci să nu fie văzuți drept indezirabili, ci ca pe niște frați Biserica Catolică dorește să contribuie la construirea societății și să se pună în slujba binelui comun, să colaboreze cu autoritățile și cu toți. Biserica Catolică nu este străină și participă deplin la spiritul național, la formarea destinului națiunii

Urând României prosperitate și pace, invoc pentru întreaga populație belșugul binecuvântării divine.

Dumnezeu să binecuvânteze România”, a conchis Suveranul Pontif.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ultima oră
09:34 - Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)