Papa Francisc și-a întrerupt discursul pentru a povesti un moment emoționant, trăit la Iași: ‘Bunicii visează când nepoții merg înainte și nepoții, atunci când au rădăcini’ (VIDEO)

Papa Francisc și-a întrerupt discursul pentru a povesti un moment emoționant, trăit la Iași: 'Bunicii visează când nepoții merg înainte și nepoții, atunci când au rădăcini' (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Papa Francisc și-a întrerupt pentru câteva secunde discursul pe care l-a rostit în fața mulțimii adunate în apropierea Palatului Culturii din Iași pentru a povesti un moment emoționant pe care l-a trăit atunci când a cunoscut o bătrână în Capitala Moldovei.

”Era o femeie destul de bătrână, o bunică. Pe brațe îl ținea pe nepotul său de aproape două luni. Când eu am trecut, mi l-a arătat, surâdea, cu un surs de complicitate, ca și cum mi-ar fi spus «vezi, acum și eu pot să visez». În acel moment m-am emoționat, nu am avut curajul să merg și să o chem aici, în față. De aceea am povestit asta. Bunicii visează când nepoții merg înainte și nepoții, atunci când au rădăcini”, a povestit Suveranul Pontif, în fața celor peste 140.000 de pelerini veniți să-i întâmpine la Iași.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)