Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai

Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai
Foto: mediabistro.com

Vaticanul a anunţat vineri că Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe data de 1 mai, după ce Papa Benedict al XVI-lea a promulgat decretul prin care se recunoaşte un miracol al fostului Papă.

Procesul de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea a fost iniţiat oficial în iunie 2005, la două luni după moartea lui Ioan Paul al II-lea, la vârsta de 84 de ani.

Deşi procesul de beatificare nu poate începe decât la cinci ani de la moartea candidatului, Papa Benedict al XVI-lea a făcut o excepţie şi a acceptat beatificarea predecesorul său.

Potrivit comunicatului emis de Vatican, procedura se explică prin „impozanţa reputaţiei de sfinţenie de care se bucura Papa Ioan Paul al II-lea în timpul vieţii sale, la moartea sa şi după moartea sa”.

Săptămâna aceasta, comisia de cardinali şi episcopi pentru Cauza Sfinţilor a aprobat miracolul necesar accederii la beatificare, recunoscând „miraculoasa” vindecare a călugăriţei franceze Marie Simon-Pierre de Parkinson de către Papă, care suferea de aceeaşi boală.

Pentru sanctificarea papei este nevoie ca un al doilea miracol să-i fie atribuit.

Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat la Vatican