Paradoxul sistemului de învățământ: 15 elevi cu medii de admitere peste 9 au rămas nerepartizați la liceu

Paradoxul sistemului de învățământ: 15 elevi cu medii de admitere peste 9 au rămas nerepartizați la liceu
Foto: pixabay.

​​15 elevi cu medii de admitere peste „nouă” au rămas nerepartizați la liceu. Doi dintre ei obținând la proba de matematică nota „zece”.

10 dintre cei 15 elevi sunt din Capitală, iar cea mai mare medie a unui absolvent nerepartizat e de 9.50.

Rezultatele admiterii au fost publicate

Rezultatele admiterii la liceu au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor. Acestea pot fi văzute introducând codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală. 110.035 de absolvenți (94,13%) au fost repartizați în această primă etapă, iar 6.852 de absolvenți (5,87%) au rămas nerepartizați.

În perioada 15 – 20 iulie se vor depune dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Pe 20 iulie, liceele vor trimite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși, iar în intervalul 21 – 25 iulie, comisia de admitere județeană, respectiv a municipiului București va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Cum este  calculată  media de admitere la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20%.

Urmăriți B1TV.ro și pe