Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba, lămuriri în cazul grefierei care ar fi greșit dosarul lui Augustin Lazăr

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba, lămuriri în cazul grefierei care ar fi greșit dosarul lui Augustin Lazăr
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a răspuns solicitării unui post de televiziune de a furniza informații despre grefiera care ar fi greșit în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr pentru funcția de Procuror General al României, informează Alba 24.

”Nu există elemente obiective care să permită identificarea nominală a unei grefiere „aflată în subordinea unui procuror”; tot corpul grefierilor deservind, în raport de repartizarea muncii dar și de situația contextuală a momentului de lucru, pe oricare dintre procurorii din organigramă. Ca atare este imposibil de stabilit ce rol a avut în întocmirea unui dosar care reprezintă un document individual, iar nu unul instituțional; În sfârșit „accesul” la un dosar este asigurat prin dispoziția unui procuror sau la executarea unui ordin administrativ al șefului compartimentului (alt grefier cu funcție)”, au răspuns reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Anterior, Procurorul General Augustin Lazăr a declarat că ordonanța de clasare a dosarului lui Iohannis, invocată de ministrul Justiției drept motiv de revocare a sa, nu a fost emisăde el, ci de un alt procuror: Cristian Lazăr. El a mai precizat că ordonanța semnată de Cristian Lazăr a ajuns în dosarul lui de candidatură printr-o eroare de grefă din 2016, făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcția de Procuror General al României.

Folosindu-se de această eroare, Toader recurge „la un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului”, a mai acuzat atunci Procurorul General.