Parchetul cere Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru Victor Paul Dobre

Parchetul cere Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru Victor Paul Dobre
Foto: ziarelive.ro

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) solicită Camerei Deputaţilor un aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre. Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

„În conformitate cu dispoziţiile articolului 109, alineatul 2, din Constituţia României, ale articolului 12 şi articolului 19 din Legea 115/1999 privind răspunderea ministerială, precum şi ale Deciziei 270/10 martie 2008 a Curţii Constituţionale, considerăm necesară sesizarea Camerei Deputaţilor pentru a cere urmărirea penală faţă de Victor Paul Dobre – fost ministru delegat pentru Administraţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, deputat în Parlamentul României pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată”, potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citește AICI comunicatul integral al PICCJ

Se pare că Dobre, împreună cu secretarul de stat din MAI Nicolae Căbulea, i-a solicitat chestorului Constantin Manoloiu, seful Direcției Evidența Populației, înscrisul conformă căruia Ministerul Administrației și Internelor “nu își poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente.”

Mai mult, Dobre este cel care a semnat adresa prin care a trimis Curții Constituționale înscrisul menționat mai sus, fără a exista o solicitare în acest sens din partea instituției.
Procurorii au interceptat mai multe convorbiri ale fostului ministru delegat, în care spune că Victor Ponta și Crin Antonescu s-au înțeles ca el să demisioneze.

Vezi AICI interceptările convorbirilor lui Dobre