Parchetul Curţii de Apel Alba deschide dosar în cazul incidentului aviatic: Patru echipaje SMURD se află în zona aterizării forțate

Parchetul Curţii de Apel Alba deschide dosar în cazul incidentului aviatic: Patru echipaje SMURD se află în zona aterizării forțate

UPDATE 19:59 Şeful Ocolului silvic de la Poiana Horea (Cluj), Felician Petruţă, a declarat că informaţiile unde s-ar afla avionul cu cele şapte victime sunt neclare şi că este posibil ca aeronava să se afle în zona Fântânele, spre coada lacului, la 70-80 de kilometri de Pasul Ursoaia.

UPDATE 19:25 Echipajele de prim-ajutor au ajuns la fața locului, însă au probleme în a depista locația exactă a victimelor, transmite B1 TV.

Parchetul Curţii de Apel Alba a deschis dosar în cazul incidentului aviatic, deşi deocamdată nu se cunoaşte precis locul în care a aterizat avionul.

Prim-procurorul de la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, şi adjunctul său, Eugen Fulop, au plecat spre zona în care a avut loc accidentul.

Totodată, spre locul incidentului se deplasează şi prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni, Răzvan Filip, spun surse judiciare.

În funcţie de locul în care a aterizat aeronava, anchetatorii vor stabili cărei instituţii îi va reveni competenţa de anchetare – Parchetului Curţii de Apel Alba sau Parchetului Curţii de Apel Cluj.

Specialişti în aviaţie de la Bucureşti urmează să cerceteze amănunţit aeronava şi să stabilească primele ipoteze ale cazului, au mai spus sursele citate.

Echipele de intervenţie trimise unde a aterizat forţat avionul cu medici care zbura de la Bucureşti la Oradea nu pot găsi locul unde s-ar afla epava, care a fost localizată aproximativ într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a spus, la la rândul său, că din informaţiile pe care le are de la şeful Salvamont Cluj, care a trimis echipaje la faţa locului, zona în care se află avionul este la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor.

El a precizat că avionul s-ar afla în zona Ursoaia, care este foarte accidentată şi se află la o altitudine de peste 1.400 de metri.

„Cea mai mare problemă este localizarea avionului”, a spus Uioreanu.

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Ion Burlui, a declarat anterior că toate cele şapte persoane aflate în avionul medical sunt în viaţă, răniţii primind îngrijiri de la medicul care a sunat la 112 pentru a anunţa accidentul aviatic.

El precizat că toate informaţiile pe care le are de la faţa locului au fost furnizate de unul din medicii din avion, cel care a sunat la 112 şi care le-a acordat îngrijiri medicale persoanelor din aeronavă.

Echipa medicală din avionul care a aterizat forţat urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`