Parchetul General sesizat pe cazul deputatului Cătălin Rădulescu. Polițiștii au descoperit la domiciliul acestuia o mitralieră AKM fără piedică și muniție pentru care nu avea drept de deținere

Parchetul General sesizat pe cazul deputatului Cătălin Rădulescu. Polițiștii au descoperit la domiciliul acestuia o mitralieră AKM fără piedică și muniție pentru care nu avea drept de deținere

Polițiștii argeșeni au decis vineri să îi anuleze permisul de port armă deținut de deputatul PSD Cătălin Rădulescu și să îi confiște acestuia mai multe arme după ce au descoperit mai multe nereguli când au făcut un control la domiciu.

Concret, deputatul a încalcat modul în care trebuie deținute armele, polițiștii au constatat că parlamentarul păstra fără piedică mitraliera AKM pentru care nu avea dreptul de a deţine muniţie şi au descoperit şi muniţie care nu se potriveşte armei de vânătoare pe care Rădulescu o deţinea legal.

”Referitor la declaraţiile apărute în spaţiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale vă informăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a efectuat un control la locul de păstrare a armelor letale autorizate pentru deţinere. De asemenea, în temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor cu modificările şi completările ulterioare a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.500 de lei, iar în temeiul art. 28 alin 1 din acelaşi act normativ, a fost dispusă măsura anulăriii dreptului de deţinere a armelor”, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş într-un punct de vedere dat publicităţii vineri după-amiază, potrivit news.ro.

Comunicatul dat publicității de către Poliția Argeș nu menționează numele lui Cătălin Rădulescu, dar acesta este cel care s-a făcut remarcat în ultima perioadă cu declarații despre armele pe care le deține și pe care nu va ezita să le folosească când va simți nevoie, și pe numele acestuia au fost depuse mai multe sesizări la poliție.

IPJ Argeș mai precizează și faptul că ”în urma controlului şi a verificărilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Surse locale au declarat pentru News.ro că acasă la deputatul Cătălin Rădulescu au fost descoperite arma de vânătoare pe care acesta o deţinea în mod legal, precum şi arma de tip AKM pe care palamentarul o ţinea ca armă de colecţie, care este funcţională, dar pentru care deputatul nu are drept de a deţine muniţie şi pe care trebuia să o asigure cu o piedică în zona trăgaciului. Faptul că arma nu a fost asigurată corespunzător este şi motivul aplicării amenzii de 2.500 de lei.

"Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat", este declarația lui Cătălin Rădulescu pentru Adevărul care l-a adus în atenția opiniei publice.
De asenenea, deputatul a mai declarat că protestatarii din Piața Victoriei ar trebui înlăturați cu tunurile de apă.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri că sunt șanse foarte mari să se recurgă la excluderea din partid a deputatul pentru declarațiile făcute.

Ultima oră
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)