Părintele Calistrat, o nouă predică pe Facebook: Se uită Dumnezeu la umanitatea asta şi spune – Oare ăştia sunt tâmpiţi? De pocăit nu se pocăiesc, de postit nu postesc, dar îi interesează când vin Eu! (VIDEO)

Părintele Calistrat, o nouă predică pe Facebook: Se uită Dumnezeu la umanitatea asta şi spune - Oare ăştia sunt tâmpiţi? De pocăit nu se pocăiesc, de postit nu postesc, dar îi interesează când vin Eu! (VIDEO)
Foto: B1 TV

Cine a zis că de tehnologie nu poate profita şi Biserica s-a înşelat amarnic. Dovadă stau predicile unui preot din judeţul Iaşi care fac de ceva timp furori pe Facebook. Părintele Calistrat, care slujeşte la Mănăstirea Vlădiceni a ajuns unul dintre cei mai populari preoţi de pe reţelele de socializare în urma predicilor sale ieșite din tiparele creştin-ortodoxe. Subiectele abordate de părintele Calistrat sunt dintre cele mai diverse iar like-urile şi share-urile videoclipurilor sale sunt în creştere pe zi ce trece, informeaăz B1 TV.

”Ce face umanitatea de 2000 de ani? Aşteaptă Sfârşitul Lumii! Semne, minuni, secte neocreştine, creştine, unii pe deal, unii la 1000 de ani, unii la 2000 de ani, calendarul Mayaşilor, Profeţiile lui Nostradamus, prostii de tot felul. Şi se uită Dumnezeu la umanitatea asta şi spune: Oare ăştia sunt tâmpiţi? De pocăit nu se pocăiesc, de postit nu postesc, de curvărie nu se lasă, de băut nu se lasă, de fumat nu se lasă, de rele nu se lasa , de duşmănie nu se lasă, dar îi interesează când vin Eu!”, aşa explică printr-o predică părintele Calistrat modul în care creştinii aşteaptă sfârşitul lumii.

Iar discursul excentric al preotului de la Mănăstirea Vlădiceni nu se opreşte aici. Acesta ia în derâdere intenţia unora de a se salva făcându-şi buncăre şi tuneluri subterane.

”Şi atunci te întreb dragă domn al meu, cu buncărul, cu proviziile şi cu toate canalele pe sub pământ: Când s-a topit pământul, pe care Dumnezeul l-a făcut din nimic şi îl înnoieşte din nimic, ce faci tu măi cu buncărul? Că ai titlu de proprietate?! Uite, Dumnezeu, calcă titlul tău de proprietate! Că Dumnezeu caută propietate. Nu eşti tu un păduche puţin schizofren la minte să te pui cu puterea celui care le-a creat pe toate din nimic? (…) Ştiţi ce spune Dumnezeu? Băi da` ăştia sunt bolnavi rău la cap, eu cred că nu trebuia să propovăduiesc Evanghelia, trebuia să aduc nişte îngeri psihiatri întâi să îi tămăduiască psihic”, a spus părintele Calistrat într-o predică.

Filmuleţul, postat la începtul săptămânii pe pagina de socializare a părintelui Calistrat a fost urmărit deja de mii de oameni.

Parintele Calistrat, predică pe Facebook

Ultima oră