Ședință solemnă a Parlamentului, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România: Klaus Iohannis nu a participat la eveniment (VIDEO)

Ședință solemnă a Parlamentului, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România: Klaus Iohannis nu a participat la eveniment (VIDEO)

Parlamentul se reunește marți într-o ședință solemnă, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Barasabiei cu România. În cadrul evenimentului, care este programat la ora 10.00, va fi adoptată o „Declaraţie solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”.

Președintele Klaus Iohannis nu va participa la această ședință. Șeful statului a fost invitat la ceremonie, însă nu va fi prezent, urmând a transmite doar un mesaj scris, potrivit Administrației Prezidențiale, citate de Ziare.com.

În schimb, în plenul Parlamentului se va afla premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, a confirmat prezența la reuniunea solemnă și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, care ar urma să susţină un discurs.

Alocuțiuni vor fi susținute și de președinții Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

La reuniune vor fi prezenți și reprezentanți ai Republicii Moldova. Este vorba despre o delegație condusă de Andrian Candu, președintele Parlamentului de la Chișinău.

Prin declarația care urmează să fie adoptată marți, „se va reflecta unitatea poporului şi a limbii române, rolul avut de înaintaşii politici şi drumul care trebuie urmat de oamenii politici de astăzi, precum şi dorinţa comună de a continua procesul de modernizare şi integrare instituţională în UE”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
16:09 - Cum a crescut numărul cazurilor de COVID-19 în București. Aproximativ 1.400 de îmbolnăviri nu au fost alocate către DSP, susțin autoritățile
16:07 - Câți bani a câștigat Sebastian Chitoșcă la Survivor: „Ar fi trebuit să lucrez 4 ani în Germania pentru suma asta”
16:05 - Scandalul din USR PLUS capătă amploare. Dan Barna îl acuză pe Dacian Cioloș că împinge partidul „spre o potențială împăciuire” cu Florin Cîțu
15:54 - iPhone 14 ar putea avea un design complet nou. Cum va arăta noul smartphone
15:50 - Virgil Popescu, despre creșterea prețurilor la gaze: Cred că se va calma. Cred în continuare că e un joc făcut de Rusia pentru a operaționaliza mai repede Nord Stream 2. Nu cred că se va ajunge la o schemă europeană de ajutor (VIDEO)
15:34 - Momente pasionale între George Burcea și Viviana Sposub. Vedeta a purtat rochie de mireasă și totul s-a întâmplat într-un platou TV (VIDEO)
15:23 - Se redeschid patru centre de vaccinare din judeţul Alba. În alte şase, revenire la program de 12 ore
15:22 - Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
15:16 - Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)