Parlamentul a decis: Tratamentele și operațiile victimelor de la Club Colectiv vor fi plătite de statul român

Parlamentul a decis: Tratamentele și operațiile victimelor de la Club Colectiv vor fi plătite de statul român
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Miercuri, 14 octombrie 2020, abia la 5 ani de la tragedie, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin intermediul căruia răniții de la Colectiv vor primi sprijin financiar pe viață de la stat.

Cu ajutorul fondurilor publice, persoanele rămase în viață, cu probleme de sănătate în urma tragediei, vor putea achita tratamentele și operațiile efectuate atât în țară cât și în afară, în spitale de stat și private, prin intermediul Ministerului Sănătății. Proiectul a fost adoptat în unanimitate de forul decizional.

Peste 200 de morți și răniți în urma tragediei de la Clubul Colectiv

Incendiul din Clubul Colectiv a izbucnit de la artificiile folosite în timpul concertului „Goodbye To Gravity”. Buretele utilizat pentru antifonare s-a aprins, iar în câteva secunde a început calvarul. Primele scântei au sărit pe un stâlp al clădirii.

64 de oameni au murit în urma incendiului de la Colectiv, iar 185 au fost răniți. O parte dintre decedați s-au stins în clubul Colectiv, unii în spitale, alții în drum spre unitățile sanitare. Flăcările s-au extins extrem de rapid în clubul de noapte și au provocat leziuni, deces prin combustie, asfixiere, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze.