Partenerul consilierului prezidenţial demisionar Simina Tănăsescu are probleme penale: Thomas Peter Stauffer, anchetat de procurorii din România și Elveția 

Partenerul consilierului prezidenţial demisionar Simina Tănăsescu are probleme penale: Thomas Peter Stauffer, anchetat de procurorii din România și Elveția 

Partenerul consilierului prezidențial demisionar, Simina Tănăsescu, are probleme penale. Numit din 2010 în funcția de director al Biroului pentru Contribuția Elvețiană în România, Thomas Peter Stauffer este anchetat de procurorii din cele două țări, potrivit România Liberă.

Numele său apare într-un dosar instrumentat de procurorii Curții de Apel București. Ajuns la Judecătoria Sectorului 1 București, dosarul a fost soluționat cu avizarea propunerii de transfer a urmăririi penale către autoritățile judiciare competente din Confederația Elvețiană.

Deși nu este cunoscută exact natura relației dintre cei doi (parteneri de viață sau doar prieteni), Simina Tănăsescu și Thomas Peter Stauffer au cumpărat împreună un imobil, în anul 2005.

De altfel, fosta consilieră de la Cotroceni a fost angajata lui Stauffer în perioada în care acesta conducea Biroul pentru Contribuția Elvețiană în România, potrivit situației privind membrii Corpului Diplomatic acreditați în România la data de 31.01.2015.

Pe de altă parte, în CV-ul acesteia de pe site-ul Administrației Prezidențiale acest detaliu nu este precizat, lucru care ar putea da naștere unei situații confuze, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție a Siminei Tănăsescu pe data de 14.01.2015, iar potrivit datelor MAE, la data de 30.01.2015 aceasta încă figura pe lista Corpului Diplomatic ca angajată la Biroul pentru Contribuția Elvețiană în România.

Consilierul prezidențial, Simina Tănăsescu, a demisionat în urma scandalului cu judecătorul Curții Constituționale Petre Lăzăroiu. Tănăsescu a fost acuzată că a făcut presiuni asupra magistratului.

Petre Lăzăroiu a dezvăluit că a avut o discuție cu Tănăsescu, iar aceasta i-ar fi spus că „are o misiune ingrată”, după ce la Cotroceni a fost depusă o solicitare a unui ONG de revocare din funcție a magistratului.

Urmăriți B1TV.ro și pe