Patriarhia Română îndeamnă credincioşii să se roage pentru "ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului" (VIDEO)

Patriarhia Română îndeamnă credincioşii să se roage pentru "ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului" (VIDEO)

Patriarhia Română îi îndeamnă pe credincioși să se roage pentru „ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului”, în această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară, se arată într-un comunicat al bisericii.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a declarat, vineri, în cadrul emisiunii Talk B1prezentată de Mihai Duță, că s-au constatat consecințe îngrijorătoare și din acest motiv BOR îndeamnă credincioșii să-și unească rugaciunea pentru ploaie.

„Patriarhia Română îndeamnă ierarhii, preoții, credincioșii să intensifice rugăciunea pentru ploaie în această perioadă de secetă. Dumnezeu ne va asculta cererea și pământul va fi binecuvântat cu ploaie”, a spus Constantin Stoica

„În această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară cu numeroase consecinţe asupra vieţii oamenilor, Patriarhia Română adresează un îndemn stăruitor ierarhilor, clericilor şi credincioşilor ortodocşi să intensifice rugăciunea pentru ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului, folositoare oamenilor şi vieţuitoarelor, conform îndrumărilor din Liturghier şi Molitfelnic”, se arată într-un comunicat emis de BOR.

Meteorologii au emis, vineri, cod portocaliu de caniculă pentru județele Bihor, Arad, Timiş, Vaslui Galaţi şi, parţial, Bacău şi Vrancea, iar pentru alte 30 de județe și Capitala cod galben. Atenționarea întră în vigoare sâmbătă.

Nici duminică nu ne răcorim. ANM a anunțat că vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. (Detalii AICI)
 

Patriarhia îi îndeamnă pe credincioși să se roage pentru ploaie