Patriarhia Română îndeamnă populația să se roage pentru “ploi liniștite” care să oprească seceta ce a cuprins țara

Patriarhia Română îndeamnă populația să se roage pentru “ploi liniștite” care să oprească seceta ce a cuprins țara
Foto: basilica.ro

Patriarhia Română a lansat un îndemn pentru populație să se roage pentru “ploi liniștite” care să oprească seceta care a cuprins țara.

“În această perioadă de secetă care ne afectează grav culturile agricole, cu multe consecințe imediate și pe termen lung asupra vieții oamenilor, Patriarhia Română adresează un îndemn stăruitor ierarhilor, clericilor și credincioșilor să intensifice rugăciunea pentru ploi liniștite, folositoare vieții oamenilor, viețuitoarelor și aducătoare de rod bogat al pământului,” informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

„Încrezători în milostivirea lui Dumnezeu, să avem nădejde că El va răspunde rugăciunilor noastre potrivit Mântuitorului Iisus Hristos, ‚toate câte cereți, când vă rugați să credeți că le veți lua și le veți avea’ (Marcu XI, 24) și va opri seceta care a cuprins întreaga țară,” se mai spune în îndemnul Patriarhiei la rugăciune pentru ploaie.

Rugăciuni pentru ploaie există în multe culturi și tradiții, inclusiv în cea creștină și ebraică. Probabil cele mai faimoase sunt incantațiile și dansurile ploii ale amerinidienilor.

Ultima oră