Patriarhul Daniel a cerut iertare tinerilor pentru modul în care a comunicat Biserica după incendiul din Colectiv (VIDEO)

Patriarhul Daniel a cerut iertare tinerilor pentru modul în care a comunicat Biserica după incendiul din Colectiv (VIDEO)

În al doisprezecelea ceas, mai marii Bisericii Ortodoxe Române au înţeles că tăcerea nu este o soluţie în gestionarea tragediei din clubul morţii. După ce tot mai mulţi oameni i-au cerut în stradă să renunţe la şefia BOR, Patriarhul Daniel a cerut iertare tinerilor pentru modul în care a comunicat Biserica după incendiul din Colectiv, deşi, susţine acesta, „unele cuvinte ale preoţilor au fost răstălmăcite”.

”Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică. Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor”.

Este cuvântul părintesc de mângâiere pe care Patriarhul Daniel s-a gândit să-l transmită tinerilor la câteva zile după controversele create de primele sale reacţii în cazul tragediei din clubul Colectiv. Preafericitul Daniel doreşte acum apropierea de tineri şi de popor după ce mii de oameni au cerut ca acesta să renunţe la şefia BOR. Purtătorul de cuvânt al instituţiei a încercat din nou să explice că biserica nu a lipsit sub nici o formă de la clubul Colectiv, informează B1 TV.

”Acest mesaj al parintelui Daniel nu reprezintă altceva decât un mesaj de pace, un cuvânt părintesc și prietenesc către tineri.

Primul preot care a ajuns acolo a fost la cateva minute după tragicul incident. Este vorba despre preotul de la brigada pompieri. La 30 de minute, preotul din parohia Sfântul Nicolae Broșteni, de asemenea, a fost acolo și a aprins lumânări. În continuare au venit monahii de la Biserica Radu Vodă”, a spus acesta.

De altfel, Biserica a făcut o „chemare la rugăciune pentru pace şi unitate” la Patriarhie, începând cu 18:30, ora la care protestatarii încep să se adune în Piaţa Universităţii.

Patriarhul Daniel a cerut iertare tinerilor pentru modul în care a comunicat Biserica după incendiul din Colectiv

#DIRECT_ONE_z1xuox#

Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani