Patriarhul Daniel, cu trafaletul la Cotroceni. Șeful BOR a sfințit catapeteasma lăcașului de cult aflat în curtea Muzeului Cotroceni (VIDEO)

Patriarhul Daniel, cu trafaletul la Cotroceni. Șeful BOR a sfințit catapeteasma lăcașului de cult aflat în curtea Muzeului Cotroceni (VIDEO)

Patriarhul Daniel a fost primit, miercuri, la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis pentru a sfinți catapeteascma lăcașului de cult aflat în curtea Muzeului Cotroceni.

La slujba de sfințire, șeful bisericii Ortodoxe Române a folosit din nou celebrul miruitor, o tijă telescopică modernă, ce seamănă foarte bine cu un trafalet pentru zugrăvit.

Iohannis a declarat că este o “mare onoare” să-l primească pe Patriarhul Daniel la Palatul Cotroceni. La rândul său, acesta i-a dăruit președintelui o icoană.

Patriarhul Daniel s-a întreținut și cu șefa protocolului de la Cotroceni, Delia Dinu.  Vădit interesat de prezența acesteia, Înaltpreasfințitul  i-a ținut un discurs călduros și i-a promis că îi trimite și ei o icoană la fel cu cea a lui Iohannis, scrie breakitngnews24.ro.

Trafaletul folosit de IPS Daniel la sfințire a provocat multe ironii în presa națională și internațională. Patriarhia a reacționat explicând că instrumentul este, de fapt, o tijă de sfințire, un miruitor extensibil.

Biserica din curtea Palatului Cotroceni a fost ctitorită, în urmă cu 330 de ani, de domnitorul Șerban Cantacuzino. Lăcașul de cult care poartă hramul Adormirea Maicii Domnului a fost dărâmat în 1984, în timpul regimului Ceaușescu, și refăcut după Revoluție, iar în 2009 a fost sfințit de Patriarh în prezenta președintelui Traian Băsescu.

Patriarhul Daniel, cu trafaletul la Palatul Cotroceni

Ultima oră
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)