Patriarhul Daniel îndeamnă la rugăciune pentru Regele Mihai: Ne rugăm lui Dumnezeu să-i aline suferința și să-i dăruiască sănătate

Patriarhul Daniel îndeamnă la rugăciune pentru Regele Mihai: Ne rugăm lui Dumnezeu să-i aline suferința și să-i dăruiască sănătate
Foto: creștinortodox.ro

După aflarea veștii că Regele Mihai este grav bolnav, mai multe personalități din țara noastră i-au trimis un gând bun și încurajări.

Patriarhul Daniel a îndemnat credincioșii la rugăciune pentru ca starea de sănătate a Regelui să se îmbunătățească.

Patriarhul a ținut să precizeze că Regele este o „personalitate-simbol a istoriei poporului român”.

„Am aflat cu îngrijorare de agravarea stării de sănătate a Majestății Sale Regele Mihai I al României, personalitate-simbol a istoriei poporului român și a demnității naționale. De aceea, ne rugăm lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor, să-i aline suferința și să-i dăruiască sănătate. În același timp, îndemnăm pe toți cei care prețuiesc personalitatea Majestății Sale să înalțe rugăciuni, împreună cu familia regală, pentru însănătoșirea sa”, a spus Patriarhul Daniel, potrivit unui comunicat, informează Agerpres.

Regele Mihai a a anunțat, miercuri, prin intermediul Consiliului Regal că se retrage din viața publică pentru că trebuie să urmeze un tratament de lungă durată din cauza unor grave probleme de sănătate.

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, a transmis Regele Mihai I.