Patru militari români au fost răniţi în Afganistan

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan
Foto: civilianmilitaryintelligencegroup.com

Patru militari români din Batalionul 26 Infanterie Neagoe Basarab au fost răniţi duminică dimineaţă în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv asupra vehiculului în care se aflau, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Din fericire, în acest moment, starea celor răniţi este stabilă.

„Duminică, 1 mai, în jurul orei 05.30, un autovehicul blindat, tip MRAP, aflat în misiune cu militari din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, pe autostrada A1 în Provincia Zabul, Afganistan, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. Deşi cantitatea de explozibil utilizată în atac a fost foarte mare, fapt care a dus la răsturnarea vehiculul tip MRAP, gradul ridicat de protecţie asigurat de blindajul maşinilor de luptă folosite de forţele NATO în Afganistan a dus la salvarea vieţilor militarilor români”, informează MApN.

În urma exploziei, ocotenentul George Olteanu a suferit leziuni în zona spatelui şi la piciorului stâng, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stâng fracturată, iar caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng.

„Al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, şi-a reluat activitatea în Baza Lagman. Locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol şi caporalul Riza au fost evacuaţi către Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi”, se arată în comunicatul MApN.

Patru militari români răniți în Afganistan

Tags: