Cum va fi pedepsit bărbatul din Giurgiu infectat cu COVID-19, găsit de jandarmi la grătar în Sinaia

Cum va fi pedepsit bărbatul din Giurgiu infectat cu COVID-19, găsit de jandarmi la grătar în Sinaia
Sursa Foto: IJJ Prahova

Un bărbat din Giurgiu, infectat cu COVID-19, a fost prins de jandarmi, duminică,la un grătar în Sinaia, alături de alte două familii. Acesta trebuia să stea izolat la domiciliu 14 zile, după ce a fost testat pozitiv și a refuzat internarea în spital.

Bărbatul prins la grătar în Sinaia refuzase internarea în spital

Weekendul trecut, zeci de jandarmi din cadrul IJJ Prahova s-au asigurat că noile măsuride siguranţăşi distanţare socială stabilite de autorităţi în zonele aglomerate sunt respectate înPloieştişi zonele turistice şi de agrement de pe Valea Prahovei, Valea Doftanei, Valea Teleajănului şi zona montană Cheia si Platoul Bucegi.

În timpul unui astfel de control, oamenii legii au constat că un bărbat în vârstă de 41 de ani făcea picnic într-o zonă în care nu era permis acest lucru, alături de alți cinci adulți și patru copii.Aceștia l-au identificat și au descoperit că trebuia să rămână în izolare la domiciliu din judeţul Giurgiu, după ce refuzase să stea în spital pe parcursul celor două săptămâni în care un bolnav este considerat contagios.

„În data de 2 august (duminică- n.red.), numitul M.M.M. din judeţul Giurgiu, turist aflat la cota 1000 Sinaia, unde desfăşura activităţi de picnic cu alte două familii într-o zonă care nu era special amenajată, a fost depistat, în urma verificărilor, că figura testat pozitiv COVID-19, cu refuzul internării în unitate spitalicească, având măsura izolării la domiciliu în judeţul Giurgiu”, a tramsmis IJJ Prahova printr-un comunicat de presă.

Cum se apără bărbatul prin la grătar, în timp ce trebuia să fie în izolare

Întrebat de oamenii legi de ce a plecat de la domiciliu în perioada în care era plasat în autoizolare, bărbatul a spus că a crezut că perioada s-a încheiat și este liber să meargă oriunde își dorește.

„Singurul lucru a fost am crezut că s-a terminat carantina. Mi-a spus că pe data de 2 [ n.r. se încheie carantina]. Am stat 2 săptămâni și mi-a trecut carantina… n-am știu că și astăziinclusiv, că n-am plecat ca nebunul…”, a declarat bărbatul.

Ce pedeaspă a primit bărbatul care nu respectat izolarea la domiciliu

După ce l-au identificat pe giurgiuveanul care nu a respectat restricția, jandarmii au anunţat autorităţile competente şi au întocmit procesul verbal.În scurt timp, ela fost plasat în carantină instituţionalizatăși i se va întocmi dosar penal pentrusăvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor epidemiologice.

„S-a impus informarea autorităţilor competente şi întocmirea procesului verbal de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor epidemiologice”, a mai transmis sursa citată.

Izolarea se impune persoanelor bolnave sau a celor purtătoare a bolii cu scopul de a putea fi monitorizați și vindecați și constă în separarea fizică a persoanelor bolnave, în vederea monitorizării stării de sănătate și aplicarea de tratamente.Până la comunicarea deciziei DSP privind ridicarea acestei măsuri, persoana în cauză nu poate părăsi carantina, fără încuviințarea medicului sau a reprezentantului DSP.

Ultima oră
19:17 - Alexandru Rafila, întrebat dacă are „curaj” să își vaccineze copilul: Știe discuțiile legate de utilitatea vaccinării. E pregătit și chiar mă întreabă când îl vaccinez
19:00 - Alexandru Rafila: Probabil că săptămâna viitoare vom ajunge la 25.000 sau 28.000 de cazuri pe zi / Este aproape imposibil să nu te infectezi cu tulpina Omicron
18:43 - O fată de 13 ani a fost rănită de un recipient cu lichid inflamabil aprins, în județul Argeș. Recipientul ar fi fost aruncat dintr-o mașină
18:26 - SUA, pregătită să contracareze agresiunea rusă în orice scenariu. Antony Blinken: Alegerea este a lui Vladimir Putin. Diplomația, singura modalitate responsabilă pentru soluționarea crizei
18:02 - 11.743 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Doar 1.312 au venit pentru prima doză
17:48 - Incendiu violent în Covasna: 5 case au ars complet și alte 3 au rămas fără acoperiș. Au fost evacuate 19 persoane, printre care și doi copii
17:31 - Violențe la protestul anti-restricții de la Bruxelles. Forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene (VIDEO)
17:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Paradoxul nefericirii profunde a omului care are tot ce-i trebuie (VIDEO)
17:07 - Ninsorile abundente au provocat un adevărat haos în Turcia: Mai multe persoane au murit sau au fost rănite în accidente rutiere. Numeroase localități au rămas izolate (VIDEO)
16:42 - Adrian Criț (STB): Mai mulți conducători de troleibuz s-au întors tremurând la depou. Au fost presați de liderii sindicali să iasă de pe traseu. Cineva va răspunde în fața legii