Percheziții de amploare în patru județe și în Capitală: Este vizată o grupare de evaziune fiscală

Percheziții de amploare în patru județe și în Capitală: Este vizată o grupare de evaziune fiscală

Percheziții de amploare sunt desfășurate joi în patru județe și în București într-un dosar privind infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal. Prejudiciul estimat cauzat statului de 200.000 de lei.

Zeci de percheziții au loc în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Prahova şi Olt. Polițiștii pun în executare 24 de mandate de percheziţie la domiciliile unor persoane fizice şi la sedii ale unor persoane juridice, pe raza acestor județe și a municipiului București.

Persoanele bănuite, în perioada octombrie 2020 – prezent, ar fi produs în afara unui antrepozit fiscal, combustibil supus accizării, pe care l-ar fi comercializat, creând un prejudiciu bugetului de stat, estimat până la această dată la suma de 200.000 lei.

Cu această ocazie, vor fi puse în executare 6 mandate de aducere.

„Descinderile sunt desfăşurate într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal, urmărirea penală fiind supravegheată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil.

Astfel, s-a reţinut faptul că, persoanele bănuite, în perioada octombrie 2020 – prezent, ar fi produs în afara unui antrepozit fiscal, combustibil supus accizării, pe care l-ar fi comercializat, creând un prejudiciu bugetului de stat, estimat până la această dată la suma de 200.000 lei”, precizează sursa citată.

În urma descinderilor, vor fi puse în executare şase mandate de aducere. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.