Percheziţii de amploare în România: PROCURORII au intervenit în FORŢĂ! Detalii de ultimă oră

Percheziţii de amploare în România: PROCURORII au intervenit în FORŢĂ! Detalii de ultimă oră

Procurorii DIICOT Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 17 percheziţii domiciliare în municipiul Caransebeş.

Acţiunile au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, la începutul anului 2018, pe raza municipiului Caransebeş, s-a constituit un grup infracţional organizat care, în scurt timp, a „acaparat” piaţa de desfacere a substanţelor susceptibile a avea efect psihoactiv din regiune. Gruparea şi-a extins rapid acţiunea şi în zona municipiului Reşiţa şi a oraşului Oţelu Roşu, devenind principala sursă de furnizare de astfel de substanţe pe o ‘piaţă’ aflată în continuă creştere”, informează un comunicat al DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 150 de grame de substanţă psihoactivă în stare pură (ce putea fi folosită la prepararea a peste 1.000 de doze), doze pregătite pentru vânzare şi bunuri folosite la prepararea drogurilor şi a substanţelor psihoactive.

În cadrul operaţiunii au fost identificate, până în prezent, 13 persoane, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, iar faţă de două dintre acestea şi pentru trafic de droguri de mare risc.

„În fapt, s-a stabilit că gruparea era coordonată de un suspect din municipiul Caransebeş care a iniţiat grupul infracţional prin atragerea mai multor persoane cu preocupări în procurarea/ producerea/ distribuirea de produse susceptibile a avea efect psihoactiv, unele dintre ele cercetate şi în trecut pentru astfel de infracţiuni. Grupul infracţional era structurat pe un palier de aprovizionare şi un palier de distribuţie stradală”, se arată în comunicatul citat.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)