Percheziții în România și în Marea Britanie la o grupare specializată în înșelăciune și fals informatic. Rețeaua ar fi pretins că vinde medicamente pentru boli deosebit de grave (VIDEO)

Percheziții în România și în Marea Britanie la o grupare specializată în înșelăciune și fals informatic. Rețeaua ar fi pretins că vinde medicamente pentru boli deosebit de grave (VIDEO)
Foto: Pixabay

Anchetatorii au efectuat mai multe percheziții în România și în Marea Britanie, la o grupare specializată în înșelăciune și fals informatic. Rețeaua ar fi creat site-uri unde ar fi vândut medicamente pentru tratarea unor boli grave, însă după încasarea banilor nu ar fi onorat comenzile, iar membrii săi nu au mai putut fi contactați, potrivit B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Percheziții în România și în Marea Britanie, după o înșelăciune cu medicamente pentru boli deosebit de grave

Anchetatorii au efectuat trei percheziții pe teritoriul României, mai exact în Sectorul 2 al Capitalei, și două percheziții în Marea Britanie, a precizat Liliana Năstase, senior editor B1 TV.

Mai multe persoane ar fi constituit o rețea prin care au creat trei site-uri promovate exclusiv în țara noastră, iar acolo ofereau spre vânzare medicamente, în special unele utilizarea în tratarea bolilor deoseit de grave sau a bolilor rare.

Cei interesați de achiziționarea produselor – care pe piața din România se găsesc foarte greu – ar fi trimis sume de bani în conturile indicate și ar fi primit în schimb un acord de livrare a bunurilor sau o împuternicire pentru achiziționarea de medicamente, împuternicire întocmită în fals.

Dacă persoanele păgubite contactau reprezentanții firmelor în cauză, aceștia spuneau fie că medicamentele nu sunt disponibile pentru moment, fie că sumele achitate vor fi restituite integral într-o anumită perioadă de timp, însă ulterior își închideau numerele de contact.

În acest mod, spun anchetatorii, persoanele care au apelat la cele trei site-uri au fost păgubite cu circa 100.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe