Pescarii români au obținut acordul pentru a crește în sistem de acva-cultură fructe de mare

Pescarii români au obținut acordul pentru a crește în sistem de acva-cultură fructe de mare
Sursa foto: Pixabay

Veste bună pentru pescarii români! Aceștia au obținut acordul pentru a crește în sistem de acva-cultură fructe de mare, prin urmare nu vom mai importa zeci de tone de la vecinii bulgari sau din Grecia, Italia și Spania.

Pescarii români vor putea crește în sistem de acva-cultură fructe de mare

În prezent, doar jumătate din midiile pregătite în cherhanale provin de la noi. Alături de ele ar putea apărea și stridii sau vongole.

Guvernul a aprobat, după zece ani de tergiversări, o hotărâre care permite înființarea de ferme piscicole în Marea Neagră, scrie stirileprotv.ro.

Potrivit deputatului Bogdan Bola, prin adoptarea HG 183/2020, operatorii economici vor putea să închirieze suprafețe din marea teritorială începând cu acest an. Astfel Ministerul Mediului va scoate, prin Apele Române, peste 2,2 milioane metri pătrați în județul Constanța și peste 1,6 metri pătrați în județul Tulcea.

Cercetătorii de la Institutul „Grigore Antipa” din Constanța spun că stridiile se recoltau cel mai mult în perioada interbelică.

Cu o investiție de cel puțin 10 mii de euro, pescarii pot obține o tonă de fructe de mare pe un hectar. Prima recoltă este obținută după cel puțin un an.

Urmăriți B1TV.ro și pe