Peste 100.000 de credincioși, la moaștele Sfintei Parascheva (VIDEO)

Peste 100.000 de credincioși, la moaștele Sfintei Parascheva (VIDEO)

Zi sfântă pentru creştinii ortodocşi. La Iași, zeci de mii de pelerini aşteaptă să ia parte la slujba oficiată de Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, cu ocazia sărbătorii sfintei cuvioase Parascheva.

Deşi mulţi dintre credinciosi au reuşit să se roage deja la moaşte, nu au plecat acasă, ci au preferat să îşi petreacă noaptea sub cerul liber în curtea Mitropoliei. Şi asta pentru că nu au mai găsit niciun loc de cazare în apropiere. Alţii, mai inspiraţi, şi-au adus corturi în care au înnoptat.

Lipsa cazării nu i-a descurajat pe credincioşii care au reuşit deja să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, oamenii au venit pregătiți de acasă cu pături și au reușit să își facă culcuș în aer liber chiar în curtea catedralei Mitropolitane.

Pelerinii care au mai fost la slujbă şi în alţi ani au venit pregătiţi. Aceştia şi-au adus corturi pe care le-au amplasat peste tot în curtea Mitropoliei.

Peste 100.000 de credincioși, la moaștele Sfintei Parascheva

Coada formată de credincioşi s-a întins pe trei kilometri, iar oboseala şi-a spus cuvântul. Unei femei i s-a făcut rău şi a ajuns la spital de mai multe ori. De fiecare data aceasta a revenit însă la biserică. În total, peste 500 de pelerini au avut nevoie de intervenţia medicilor.

Cozi de 3 km la Sf. Parascheva

Peste 100.000 pelerini la Iaşi

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe