Peste 200 de sesizări ale românilor din diaspora au fost trimise la BEC, după turul I

Peste 200 de sesizări ale românilor din diaspora au fost trimise la BEC, după turul I
Foto: caon.ro

Biroul Electoral Central a primit peste 200 de sesizări de la românii din străinătate care au cerut mărirea numărului de secții de votare din diaspora la turul 2 al prezidenţialelor și  reclamă nereguli în procesul de votare, informează Mediafax.

Alegătorii reclamă inexistența secțiilor de votare în orașe din Canada, Marea Britanie, Statul Connecticut din SUA sau Franța. De asemenea, cetățenii români solicită deschiderea mai multor secții de votare sau suplimentarea materialelor necesare votării  în Irlanda,  Germania și SUA.

Alții și-au exprimat nemulțumirea referitor la organizarea procesului votării.

Alegătorii din străinătate au mai solicitat BEC ca declarațiile pe propria răspundere să poată fi descărcate de pe internet și tipărite de aceștia, ori ca respectivele documente să poată fi completate olograf.

Unii dintre românii din străinătate au transmis BEC că sunt nemulțumiți de faptul că votarea la secțiile de peste hotare nu a fost prelungită după ora 21.00 și au cerut reorganizarea votării pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru fluidizarea votului.

Tags: