Peste 40 de licee au rata de promovare zero la Bacalaureat. Sorin Cîmpeanu ia în calcul trimiterea Corpului de control / Schimbare anunțată: Corectare digitalizată a lucrărilor (VIDEO)

Peste 40 de licee au rata de promovare zero la Bacalaureat. Sorin Cîmpeanu ia în calcul trimiterea Corpului de control / Schimbare anunțată: Corectare digitalizată a lucrărilor (VIDEO)
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre rezultatele examenului de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, vineri, că are în intenție să trimită Corpul de control la fiecare dintre școlile în care rata de promovare la Bacalaureat a fost zero. Acesta a repetat apoi că de anul viitor va fi introdus un proiect pilot de corectare informatizată a lucrărilor elevilor la acest examen, așa încât să fie evitat „subiectivismul uman”.

Sorin Cîmpeanu, concluzii după examenul de Bacalaureat

Rata de promovare la ediția din acest an a examenului de Bacalaureat e de 69,8%. După analiza celor aproximativ 56.000 de contestaţii, au fost modificate notele pentru circa 53.000 de lucrări. Peste două treimi au fost modificate în plus. Așa se face că, în urma contestațiilor, încă 2.467 de elevi au promovat BAC-ul.

În 16 situaţii, modificările au fost între trei şi patru puncte. „Prima măsură la care mă gândesc este ca acei profesori să nu mai poată evalua vreodată”, a punctat ministrul Educației.

Despre instituţiile de învăţământ în care rata de promovare a fost zero, ministrul Educației a spus: „Avem peste 40 de licee şi vom face o analiză pe fiecare liceu în parte, vom vedea care sunt măsurile care se impun. (…) Cred că vom trimite Corpul de control al ministrului, dacă nu cumva va merge chiar un secretar de stat, în fiecare dintre şcolile unde rata de promovare a fost zero, pentru a identifica în profunzime cauzele”.

Cîmpeanu a susținut că subiectele au fost corect formulate, iar baremul a fost și el corect, prin urmare singurul lucru care a mai rămas e „subiectivismul uman”: „Un lucru care poate fi eliminat printr-o procedură de corectare digitalizată a lucrărilor pentru examenele naţionale începând cu evaluare clasa a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VIII-a de anul viitor şi cu o evaluare într-un proces pilot, pentru Bacalaureat, tot de anul viitor”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că astfel vor avea rezultate concludente pe fiecare subiect, așa încât vor putea pregăti introducerea unui Bacalaureat bazat pe evaluarea competenţelor şi nu a cunoştinţelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:13 - Un consilier local al USR a demisionat din Consiliul Local Timişoara, după ce instanţa a stabilit că a ridicat ilegal un bloc de locuinţe
14:04 - Vor fi mai multe străzi cu sens unic în București: de când intră în vigoare
14:02 - Kremlinul confirmă planurile de a crea o „uniune triplă a gazelor”. Încă două țări se alătură lui Putin
13:54 - Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA după ce ar fi încercat să mituiască cu 200 de lei un polițist pentru a nu fi amendat în trafic
13:44 - Ministrul Culturii, după scandalul din Parlament generat de discursul unui deputat UDMR: E un dublu pericol – radicalizarea unei minorități și contraradicalizarea unor forțe politice românești. Se alimentează reciproc (VIDEO)
13:36 - Unde se pot vedea meciurile decisive, de joi, pentru calificarea în optimile CM Qatar 2022: Partidele Spaniei şi Germaniei NU mai sunt transmise de TVR 1
13:36 - Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la București: Europa trebuie să se pregătească pentru mai mulți refugiați din Ucraina
13:28 - Nouă lovitură grea pentru Simona Halep! Jucătoarea româncă întâmpină probleme şi la antrenamente
13:25 - Mario Iorgulescu a postat o fotografie în care apare alături de interlopul din Timișoara Sorin Udrea. „Nu merg lucrurile între noi. Nu vreau să mă întorc în România”
13:19 - Italia se pregătește să naționalizeze una dintre cele mai mari rafinării din Europa deținută de Lukoil