Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19

Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 5 milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puțin o doză în cele puțin peste șapte luni de la debutul campaniei naționale de vaccinare. Depășirea bornei a fost anunțată la bilanțul de sâmbătă seară, când CNCAV a subliniat încă o dată că „vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”.

CNCAV: Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România

„Peste 5.000.000 de persoane vaccinate! Astăzi am depășit pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, a scris CNCAV sâmbătă seară pe Facebook.

Potrivit CNCAV, prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.189 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată cele mai recente date despre evoluția epidemiei. Un număr de 1.047.723 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 34.281 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.