Peste 90.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Peste 90.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 90.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, arată datele transmise vineri seară de Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

CNCAV: 90.476 persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

Dintre cele 90.476 persoane imunizate, 24.630 s-au prezentat pentru prima doză, 37.827 la rapel, iar 28.019 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate 7.582.937 de persoane, iar 7.118.016 au primit schema completă. Boosterul, sau a treia doză, a fost administrat la 1.300.396.

În ultimele 24 de ore au fost raportate și 51 de reacții adverse, dintre care 38 după vaccinarea cu serul Pfizer, patru după administrarea serului Moderna, și nouă în cazul unor persoane vaccinate cu Johnson & Johnson.

CNCAV a menționat că 197 de reacții adverse sunt în curs de investigare, precum și că nu au fost raportate cazuri severe.

Arafat: La acest moment, nu este în discuție vaccinarea obligatorie anti-COVID sau o carantină a nevaccinaților

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat vineri că în acest moment nu se iau în calcul carantinarea persoanelor nevaccinate sau impunerea vaccinării obligatorii.

„La acest moment, la nivelul CNSU, la nivelul comitetelor cu care lucrăm, nu există astfel de abordare, în România. Sunt, într-adevăr, Austria şi alte ţări care discută de partea de obligativitate şi sunt şi unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări, acolo unde acum este o creştere a valului, a numărului cazurilor. Noi, la acest moment, măsurile pe care le-am implementat – şi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor – şi sigur că şi datorită acestor măsuri şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă… Plus, trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit, dar totuşi s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. La acest moment nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a spus secretarul de stat în MAI.