Peste o mie de tone de deșeuri, transportate ilegal din Serbia, oprite la Cernavodă (VIDEO)

Peste o mie de tone de deșeuri, transportate ilegal din Serbia, oprite la Cernavodă (VIDEO)
Foto: politiadefrontiera.ro

O barjă încărcată cu peste 1.000 de tone deșeuri a fost descoperită într-un convoi de cinci sosit în portul Cernavodă, din direcţia Serbia. Printre deșeuri erau chiar și unele periculoase. Încărcătura va fi returnată în țara de origine.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Peste 1.000 de tone de deșeuri, găsite pe barjă ajunsă în Cernavodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, lucrătorii vamali, comisarii Gărzii de Mediu și reprezentanţii Căpităniei Cernavodă au verificat un convoi format dintr-un împingător cu şase barje, sosit în portul Cernavodă, din direcţia Serbia. Cinci barje erau încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor, susține Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), într-un comunicat.

Numai că printre deşeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deşeuri decât cele declarate, unele chiar periculoase: componente din vehicule scoase din uz, care conţin uleiuri, emulsii şi alte substanţe periculoase, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, deşeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile şi rafie, vopsea, ebonită, anvelope din cauciuc etc.

Comisarii Gărzii de Mediu au interzis tranzitul acestora pe teritoriul României şi au dispus returnarea în ţara de origine.

În acest caz fost deschis și un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor în desfăşurarea activităţii de colectare/tratare/transport deşeuri şi folosirea de acte nereale.