Pilotul MiG-ului prăbușit în Mureș a fost operat. Militarul este într-o stare stabilă și primește suport psihologic

Pilotul MiG-ului prăbușit în Mureș a fost operat. Militarul este într-o stare stabilă și primește suport psihologic
Foto: Pixabay

Locotenent-comandorul Andrei Criste, pilotul catapultat din avionul de vânătoare MiG 21 LanceR prăbușitîn județul Mureș, a fost operat de medicii Spitalului Militar Central, iar starea sa este stabilă și primește suport psihologic.

Locotenent-comandorul Andrei Criste, pilotul MiG-ului prăbușit în Mureș, a fost operat și este într-o stare stabilă

„Locotenent-comandorul Andrei Criste a fost operat, ieri, în Blocul operator al Secţiei Neurochirurgie. Intervenţia chirurgicală a decurs bine, fără evenimente sau complicaţii intra sau post-operatori care să pună în pericol viaţa sau integritatea fizică a militarului”, a trasmis joi Spitalul Militar Central, printr-un comunicat de presă, potrivit News.ro.

Reprezentanții unității sanitare au precizat căpacientul esteconştient, cooperant, orientat temporo-spaţial, stabil hemodinamicşi respirator, fiind evaluat zilnic de echipa multidisciplinară constituită din specialişti în neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă (ATI), medicină de laborator şi imagistică medicală pentru stabilirea conduitei terapeutice.

„Precizăm că locotenent-comandorul Andrei Criste beneficiază de suport psihologic de specialitate. Echipa noastră medicală se află în contact permanent cu familia”, a mai transmis Spitalul Militar Central.

Aeronava MiG 21 LanceR s-a prăbușit marți, 20 aprilie, când efectua un zbor de instrucție

Ministerul Apărării Naționale menționa că avionul de vânătoare MiG 21 LanceR s-a prăbușit în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă de nelocuit.

„O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită. Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului”, anunța MApN, la acel moment.

Conform MApN, „conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații”.