Plajele de pe litoralul românesc, inundate de valuri: Salvamarii, în alertă după ce au arborat steagul roșu

Plajele de pe litoralul românesc, inundate de valuri: Salvamarii, în alertă după ce au arborat steagul roșu

Într-o parte cod de caniculă, în alta vânt puternic şi valuri care înghit plaja. Întreaga zi de marți, vântul a suflat cu putere la malul mării. Autorităţile au arborat steagul roşu în toate stațiunile și au închis portul Mangalia. Puțini turişti s-au încumetat să rămână pe plajă, mai ales că băile în mare au fost interzise.

Chiar și așa, la Eforie un bărbat s-a înecat în apele învolburate. Corpul acestuia a fost găsit după ce a fost tras în larg de curenţii puternici.

„Păcat că nu înţeleg ce înseamnă semnificaţia steagului roşu. Încercăm să ţinem turiştii cât mai departe de apă din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici”, a declarat salvamarul Alin Florin Lupu.

Furtuna de pe litoral a schimbat planurile turiştilor. Nici cei care au venit pentru un bronz de invidiat, dar nici cei care se dau în vânt după o baie în mare nu au de câştigat în aceste zile. Valurile puternice au inundat plajele.

Dincolo de plajă, pe trotuare şi şosea, vântul aduce dunele de nisip. Oamenii abia reuşesc să meargă pe stradă.

Meteorologii au emis marți o informare meteorologică de vânt puternic, pentru Dobrogea și Muntenia, valabilă între orele 14:30 și 20:30.

Când este arborat steagul roșu este interzis scăldatul, iar cei care încalcă această interdicție pot fi amendați de Poliție cu sume între 500 și 1000 de lei.

În zona litoralului de nord, unde acționează în jur de 170 de salvamari, nu au avut loc incidente grave în această perioadă în care este furtună pe mare, însă la Costinești și Eforie s-au înecat două persoane.