Plângere penală în cazul transplantului de care a beneficiat Alexandru Arșinel

Plângere penală în cazul transplantului de care a beneficiat Alexandru Arșinel

Scandalul declanşat de un ONG împotriva Institutului de Urologie şi Transplant din Cluj-Napoca, dar şi împotriva actorului Alexandru Arşinel continuă. De data aceasta, tot mai muţi pacienţi transplantaţi sunt nemulţumiţi de acuzaţiile aduse de reprezentantul ONG si amenință chiar cu ieşirea în stradă, dacă va fi nevoie. Demersul extrem vine ca urmare a faptului că ei se consideră jigniţi de acuzaţiile aduse medicilor care le-au dat dreptul la o a doua viaţă.

Între timp, conducerea Institutului a anunţat că starea de sănătate a lui Alexandru Arşinel s-a ameliorat, după ce a fost reinternat pentru analize.

Tot mai mulţi oameni sunt nemulţumiţi de intenţia ONG-ului de a depune plângere penală împotriva Institutului Urologic şi de Transplant din Cluj-Napoca. Tocmai de aceea, sunt hotărâţi să îl acţioneze şi ei în justiţie pe Emanuel Ungureanu, cel care a făcut anunţul imediat după transplantul suferit de artistul Alexandru Arşinel.

”Noi avem foarte mulți oameni aici, 250 de oameni, 250 de semnături,  dacă este cazul, noi mergem și la judecătoria din Cluj. Este foarte greu că se întâmplă așa ceva, dar noi suntem mulți oameni din Brașov, chiar și din București, Iași, care, să știți, că vor să facă campanie pentru așa ceva”, susține Mihaela Panaite.

Mihaela Panaite, reprezentanta nemulţumiţilor faţă de demersului lui Emanuel Ungureanu, a deschis o campanie de susţinere a medicilor de la Institutul din Cluj-Napoca şi cheamă toţi pacienţii operaţi să-şi spună cuvântul.

Demersul în justiţie al celor din Braşov este urmat şi de Asociatia Pacienților Transplantați, filiala Ardeal, care prin intermediul unui comunicat a anunţat că: „protestează împotriva atacurilor murdare lansate în media în ultima perioadă, la adresa instituţiei căreia îi datorăm o a doua viaţă şi a liderului ei şi avertizăm că vom acţiona în judecată persoanele inconştiente şi rău voitoare care fac acest lucru”.

Între timp, starea actorului s-a îmbunătăţit.

„Conducerea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca informează că în urma tratamentului de reechilibrare instituit, starea maestrului Alexandru Arşinel s-a ameliorat”, anunță un comunicat de presă al institutului.

Arşinel a declarat că se simte bine, iar firele în urma operaţiei i-au fost deja scoase. Artistul a mai spus că în curând medicii vor scoate şi stentul pe care i l-au pus în corp. 

Plangere penala in cazul transplantului lui Arsinel

Embed:

Ultima oră
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus