Viorica Dăncilă dă vina pe miniştri pentru scandalul neplăţii salariilor şi pensiilor înainte de Paşte (VIDEO)

Viorica Dăncilă dă vina pe miniştri pentru scandalul neplăţii salariilor şi pensiilor înainte de Paşte (VIDEO)

În plin scandal privind neplata salariilor din educaţiei şi a pensiilor înainte de Paşte, premierul Viorica Dăncilă a mutat toată responsabilitatea la miniştri, cerându-le acestora să iasă public şi să explice situaţia foarte bine pentru a nu mai apărea informaţii contradictorii.

„Domnilor miniştri să iesiti sa clarificaţi pentru o informare corectă a cetăţenilor”, a cerut Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul a menţionat-o special pe Lia Olguţa Vasilescu, cerându-i să mai explice odată de ce pensiile nu se dau înainte de Paşte.

„Eu am explicat ieri de ce nu pot da pensiile, o rog pe doamna Vasilescu să mai iasă odată astăzi să ofere aceste explicaţii”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Acest scandal a pornit după ce marţi premierul Viorica Dăncilă a anunţat că toţi bugetarii vor primi salariile în avans înainte de Paşte, dar la scurt timp sindicaliştii din educaţie au arătat în cazul profesorilor acest lucru nu se va respecta. Pentru această situaţie, vina a fost mutată la Ministerul Educaţiei care nu a avut timp pentru întocmirea statelor de plată.

În celălalt caz, Viorica Dăncilă a anunţat că pensionarii nu își primesc pensiile înainte de Paște pentru că „este foarte greu să tipărim fluturașii de pensie”.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică