Ploi acide la graniţa României cu Bulgaria. Cauza: Războiul din Libia sau criza nucleară din Japonia?

Ploi acide la graniţa României cu Bulgaria. Cauza: Războiul din Libia sau criza nucleară din Japonia?
Foto: wallpapere.wallpaperstock.net

La graniţa dintre Bulgaria şi România, au căzut ploi acide, în cantităţi mari, informează Ştirile Pro TV. Meteorologii bulgari susţin că norii care au adus ploaia acidă, s-au format în zona mediterană, de unde decolează avioanele care participă la bombardamentele din Libia, şi nicidecum nu vine din Japonia.

Autorităţile române confirmă ploile, dar spun că norul acid nu s-a descărcat pe teritoriul României.

Institutul de Meteorologie din Sofia a anunţat ploaia acidă de la graniţa cu România, care a avut un PH sub 5,6, potrivit reprezentanţilor institutului.

Ploi cu aciditate mai mare, având PH de 4,9, respectiv 4,5, au fost înregistrate în oraşele Vidin, Loveci, Karnobat, Burgas şi Silven.

Specialiştii români spun că norul nu a ajuns în România, deoarece a venit dinspre Grecia, a traversat Bulgaria şi s-a diminuat treptat, şi că vor mai veni şi alţi nori dinspre Grecia, dar vor avea acelaşi traseu, care ocoleşte ţara noastră.

Miercuri a plouat în judeţele Giurgiu, Teleorman, Constanţa şi Mehedinţi, însă ploaia nu a fost acidă.

Specialiştii spun că există totuşi un pericol, deoarece particulele acide rămase în urma ploii pot fi purtate de vânt pe distanţe de zeci de kilometri.

Precipitațiile acide apar de obicei în situațiile în care emisiile de bioxid de sulf sau de oxid de azot sunt emise în atmosferă, fac obiectul unor transformări chimice, și apoi sunt absorbite de picăturile de apă din nori.

Ploi acide la granița României cu Bulgaria

Ultima oră
12:28 - Florin Cîţu: Investiţiile publice în primele 6 luni din 2021 au crescut cu 32,4% față de aceeaşi perioadă a anului trecut / Șeful Guvernului anunță și o premieră
12:11 - Ministrul Mediului, preocupat de problemele din Ungaria. Tanczos Barna anunță „măsuri concrete” ca deșeurile de pe râurile din România să nu mai ajungă în țara vecină (VIDEO)
12:00 - România, sub cod galben de caniculă până la finalul lunii iulie 2021. Județele în care se vor înregistra maxime de până la 39 de grade Celsius
11:45 - Un sportiv cu vârstă de bunic a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo
11:45 - Claudiu Năsui: Eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la trei companii de stat / Ei încasau salarii între 10.400 și 14.600 de lei, deși companiile au datorii uriașe
11:34 - Momente de coșmar pentru un grup de turiști aflați în vacanță la Suceava. 14 persoane s-au autoevacuat, după ce pensiunea a luat foc
11:31 - Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!”
11:24 - Drogul violului la Vama Veche! Cum cedează femeile avansurilor, fără să-şi dea seama
11:15 - România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Lista celor mai periculoase drumuri
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)