Poliţia de Frontieră a descoperit 3.500 de pachete de ţigări de contrabandă ascunse într-o căruţă cu nisip

Poliţia de Frontieră a descoperit 3.500 de pachete de ţigări de contrabandă ascunse într-o căruţă cu nisip
Foto: radioimpactfm.ro

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au găsit 3.500 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Pachetele erau ascunse sub nisip, într-o căruţă, anunţă Poliţia de Frontieră, potrivit Mediafax.

În apropierea frontierei de stat, în zona localităţii Tisa din judeţul Maramureş, poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei, au prins, joi, un bărbat care transporta, cu o căruţă, 3.500 de pachete de ţigări ascunse sub nisip.

„Echipajul poliţiei de frontieră a oprit şi identificat persoana în cauză, descoperind totodată în căruţă, ascunse sub nisip, mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii celor 6 colete descoperite în căruţă a rezultat cantitatea de 3.500 pachete ţigari, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 31.300 lei.

În cauză, s-a întocmit lucrare penala sub aspectul savârşirii infracţiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării", se arată într-un comunicat remis de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Mai mult, polițiștii au tras patru focuri de avertisment pentru a opri mai mulţi bărbaţi bănuiţi că încercau să treacă frontieră cu ţigări de contrabandă.

„În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

Cu această ocazie, au fost descoperite 12 colete care conţineau cantitatea de 6.000 pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 54.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării", se mai arată în comunicatul IGPF.