Poliția de Frontieră, dotată cu vehicule Ford. Ludovic Orban: Pas cu pas, economia României și companiile revin la normal (VIDEO)

Poliția de Frontieră, dotată cu vehicule Ford. Ludovic Orban: Pas cu pas, economia României și companiile revin la normal (VIDEO)

Poliția de Frontieră va fi dotată cu 50 de vehicule marca Ford Transit, mașini care vor fi customizate de compania românească Pro Optica. Prezent, vineri la evenimentul organiat la Ambasada SUA la București cu ocazia livrăii autovehiculelor, premierul Ludovic Orban a precizat că este vorba despre niște vehicule foarte moderne, extrem de utile pentru Poliția de Frontieră.

50 de vehicule Ford intră în dotarea Poliției de Frontieră

”Ford este unul dintre cei mai importanți investitori din România, a dezvoltat afaceri foarte importante pentru țara noastră. Guvernul pe care îl conduc susține toate proiectele de dezvoltare pe care Ford le are în România. Avem aici un exemplu de cooperare între Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne și compania Ford. Este vorba despre cele mai moderne vehicule care sunt produse de Ford și Pro Optica, care a participat la acest proiect. Aceste vehicule vor fi foarte utile pentru Poliția de Frontieră și trebuie să spun că acesta este primul pas al cooperării noastre”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Pas cu pas, economia României și companiile revin la normal

În contextul crizei economice provocate de pandemia de coronavirus, prim-ministrul a mai precizat: ”Mă bucur că, pas cu pas, economia României și companii ca Ford revin la normal și sunt sigur că această colaborare între Ford și autoritățile din România va fi foarte fructuoasă pentru ambele părți”.

Poliția de Frontieră, dotată cu vehicule Ford. Ludovic Orban: Pas cu pas, economia României și companiile revin la normal

În luna iulie, un caz de infectare cu noul coronavirus a fost depistat la fabrica Ford Craiova. Precedentul caz de infectare fusese înregistrat în luna mai, imediat ce fabrica reluase producția după perioada de stare de urgență, cu o serie de măsuri speciale de siguranță.

De asemenea, la finalul lunii iulie, producătorul auto american Ford a anunţat că se aşteaptă la pierderi anuale grele în 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus. Reprezentanții companiei estimau un profit între 500 de milioane şi 1,5 miliarde de dolari în trimestrul trei şi la pierderi în trimestrul patru. Costurile operaţionale pentru restructurarea pe plan global vor totaliza anul acesta între 700 de milioane şi 1,2 miliarde de dolari, în scădere faţă de 3,2 miliarde de dolari în 2019, a informat grupul american.