Poliţia a DAT LOVITURA într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciul este FABULOS

Poliţia a DAT LOVITURA într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciul este FABULOS

Patru persoane au fost reținute și față de alte două a fost dispusă măsura controlului judiciar, într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor. Acestea ar fi creat un prejudiciu de peste 12.000.000 de lei prin operațiuni economice ilicite în domeniul colectării și valorificării deșeurilor reciclabile.

La data de 4 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au reținut 4 persoane bănuite că, în perioada 2016 – 2017, ar fi creat un circuit economic fictiv folosind mai multe societăți comerciale care activau în domeniul prestării de servicii de colectare și valorificare a deșeurilor reciclabile.

Pentru alte două persoane s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale faţă de bugetul consolidat al statului.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

În cadrul aceluiași dosar în care se efectuează cercetări pentru crearea unui prejudiciu de peste 12.000.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălarea banilor, polițiștii au efectuat 30 de percheziții domiciliare, la data de 28 martie a.c..

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele.

Urmează ca, în cursul zilei de astăzi, persoanele reținute să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propuneri legale.

Tags:
Ultima oră
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% din decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie
16:37 - Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția
16:33 - Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori