Poliția Română a demarat "Săptămâna prevenirii criminalității"

Poliția Română a demarat "Săptămâna prevenirii criminalității"
Foto: metropotam.ro

Poliția Română a demarat, luni, la nivel național o acțiune denumită “Săptămâna prevenirii criminalității”, care se va desfășura în perioada 28 septembrie-2 octombrie, informează AGERPRES.

În această săptămână, vor fi implicate Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, inspectoratele școlare județene,  Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog,  direcțiile județene pentru tineret și sport, ONG-uri, fundații și Instituția Prefectului.

În acestă săptămână, for fi distribuite materiale informative, se vor organiza expoziții tematice de carte și vor fi acțiuni de prevenire a vânzării băuturilor alcoolice și țigărilor minorilor.

În data de 29 septembrie, polițiștii vor merge în școli, centre de plasament sau parcuri și vor aborda teme precum limitele răspunderii penale a minorilor, consecințele juridice ale comiterii faptelor penale și contravenționale dar și cauzele și condițiile favorizării comiterii de infracțiuni.

Marți, între orele 10:00-14:00, la Centrul Comercial Afi Mall Palace Cotroceni, Poliția Româna își va prezenta aparatele din dotare, dar și tehnica pe care aceștia o folosesc în diferite situații.

La această activitate, Poliția Rutieră își va prezenta “Radarul Laser”, un dispozitiv de ultimă generație de detectare a vitezei. Institutul de Criminalistică își va prezenta echipamentele criminalistice, dar vor și susține demonstrații despre identificarea unor persoane prin mulaje cu lut.

Cei prezenți vor avea parte și de prezentare a unui robot folosit în detectarea explozivilor și dezamorsare a bombelor, robot supranumit “Roboțelul Pirotehnic” aflat în dotarea Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale (SIIAS).