Marți i-au încătușat, miercuri i-au eliberat: Cum scapă doi infractori cercetați de evaziune fiscală

Marți i-au încătușat, miercuri i-au eliberat: Cum scapă doi infractori cercetați de evaziune fiscală

Două persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 11.200.000 de lei, prin achiziții de terenuri la prețuri supraevaluate, sunt cercetate pentru evaziune fiscală.

La data de 3 aprilie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române au efectuat 3 percheziții la sediul unei societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziții de terenuri la prețuri supraevaluate, în valoare de 11.200.000 de lei.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

În urma acestor activități au fost ridicate evidențe contabile și înscrisuri ce constituie mijloace de probă.

Ancheta în cauză a pornit prin sesizarea din oficiu a polițiștilorDirecției de Investigare a Criminalității Economice cu privire la implicarea reprezentanților persoanei juridice vizate în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

Activitatea ilicită s-ar fi desfășurat prin înregistrarea în contabilitate a operațiunilor nereale care au prejudiciat bugetul de stat cu 1.792.000 lei, bani reprezentând impozit pe profit sustras de la plată. De asemenea, ar fi fost prejudiciată și societatea comercială, din patrimoniul acesteia fiind însușiți 9.408.000 de lei.

În urma audierilor efectuate, față de două persoane a fost luată măsura reținerii, iar la data de 4 aprilie a.c., s-a dispus cercetarea acestora sub control judiciar.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică