Poliția Rutieră apelează la tehnologie de ultimă generație: Șoferii vitezomani sunt urmăriți cu drona

Poliția Rutieră apelează la tehnologie de ultimă generație: Șoferii vitezomani sunt urmăriți cu drona
Sursa Foto: Facebook/ DGPMB

Pentru a-i prinde pe șoferii vitezomani, Poliția Rutieră din Cluj apelează la tehnologie de ultimă generație. Astfel, persoanele care încalcă regulile vor fi supravegheați cu ajutorul dronelor.

Această decizie vine în contextul în care, în ultimele săptămâni, numărul accidentelor cu victime a crescut.

Șoferii vitezomani sunt urmăriți cu drona

Potrivit Digi24, weekendul trecut, mai mulţi șoferi din județul Cluj s-au ales cu permisele de conducere suspendate, după ce au fost filmați încălcând regulile de circulație de o dronă a Poliției Rutiere.

„Polițiști rutieri din cadrul IPJ Cluj au acționat pe sectorul de drum DN1 E60, limită cu județul Bihor, cu scopul de a identifica acei conducători auto care nu respectă normele rutiere, în special a celor care încalcă regimul legal de viteză sau efectuează manevre de depășire neregulamentare.

Astfel că au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor de viteză și au fost reținute 9 permise de conducere pentru conducătorii auto care au efectuat manevre de depășire neregulamentare. Drona poate fi ridicată până la o înălţime de 120 metri, suficient cât să obţină datele de identificare a maşinii care circulă neregulamentar.

În paralel, Poliția Rutieră continuă să se bazeze și pe clasicele radare. Totuşi, șoferii sunt de părere că poliția ar trebui să fie mult mai prezentă în trafic”, a transmis Iulian Timșa, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

Cu toate acestea, poliția transmite că astfel de acțiuni pot avea loc oricând și le recomandă şoferilor să fie prudenți în trafic pentru a evita accidentele rutiere.

Urmăriți B1TV.ro și pe