Șoferii ar putea să își acceseze online istoricul sancțiunilor din trafic

Șoferii ar putea să își acceseze online istoricul sancțiunilor din trafic
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șoferii ar putea să verifice și să descarce online istoricul tuturor sancțiunilor din trafic, notează profit.ro.

Un proiect legislativ susținut de parlamentarii de la mai multe partide prevede ca șoferii să aibă dreptul să vizualizeze online, pe o platformă, întregul istoric al sancțiunilor privind regimul de circulație, precum și amenzile sau punctele de penalizare primite.

Aplicația online care permite vizualizarea istoricului amenzilor din trafic

Această inițiativă are ca scop verificarea în mod constant a situației sancțiunilor si punctelor de penalizare primite, întrucât, potrivit legislației rutiere în vigoare, la cumulul a cel puțin 15 puncte șoferilor le va fi reținut permisul.

Până acum, Poliția Română este singura care deține toate aceste statistici, însă șoferii nu pot intra direct în posesia informațiilor privitoare la amenzi și puncte de penalizare, mai scrie sursa citată.

Astfel, prin implementarea acestui program, s-ar reglementa cadrul legal pentru ca șoferii să aibă și ei acces permanent la istoricul sancțiunilor care le aparțin.

Prin primirea acestui drept, posesorii de permis de conducere ar putea să vizioneze raportul cu datele care îi interesează prin generarea și uletrior descărcarea unui certificat online.

Urmăriți B1TV.ro și pe