Polițiștii din Vâlcea au confiscat 260 de kilograme de artificii și petarde, înainte de Revelion

Polițiștii din Vâlcea au confiscat 260 de kilograme de artificii și petarde, înainte de Revelion
Foto: Pixabay.

Polițiștii din Vâlcea au efectuat vineri, 30 decembrie, trei percheziții domiciliare. În urma acestora, au fost găsite și confiscate 260 de kilograme de artificii și petarde.

 „Astăzi, 30 decembrie, polițiștii au descins la domiciliile a trei bărbați din  orașul Băbeni, județul Vâlcea, bănuiți că ar fi deținut și oferit spre comercializare, fără a avea acest drept, în cursul lunii decembrie 2021, petarde și artificii, diverse categorii. Pe parcursul activităților, au fost identificate și ridicate  3.100 de articole pirotehnice (clasele F1 și F2),  cu greutatea de 260 de kg, în valoare de 15.200 lei”, au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea.

Polițiștii au pornit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Tot vineri, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea au depistat un bărbat din Călimănești care vindea  fără drept spre vânzare, petarde și artificii, diverse categorii. I-au fost confiscate cinci kilograme de articole pirotehnice. Comerciantul s-a ales cu un dosar penal.

Urmăriți B1TV.ro și pe