Afacerile fețelor bisericești: Episcopul Sebastian și-a făcut firmă de pompe funebre – „Groapa este săpată pentru DOAR 300 de lei”

Afacerile fețelor bisericești: Episcopul Sebastian și-a făcut firmă de pompe funebre - Groapa este săpată pentru DOAR 300 de lei

Afaceri cu servicii funerare la Episcopia Slatinei și Romanaților. Episcopul Sebastian Pașcanu ar fi și cel mai implicat membru. Potrivit gazetanoua.ro, el a ordonat tuturor preoţilor să-i îndrume pe enoriaşi către această societate, împărţindu-le pliante promoţionale cu ofertele „Funerare Romanaţi”.

Și ca totul să fie și mai necurat, concurența este cât se poate de neloială, întrucât, față de celelalte societăți de profil, episcopul nu plătește taxe și impozite statului.

„Nu ştiu dacă plătesc aceleaşi taxe ca şi noi că am înţeles că pune popii să care sicriul şi mortul. Dacă vorbim de moralitate, să-i vadă ăia la care se închină ei, toată ziua. Ei aruncă vorbe înalte către ceruri, dar sunt cei mai pângăriţi şi cei mai mizerabili. Nici nu încerc să înţeleg acest fenomen. Dacă un popă face lucrul acesta… Să ştiţi că sunt preoţi care şi până acum făceau lobby către o anumită firmă”, afirmă administratorul unei firme de pompe funebre.

Episcopul promite „preţuri fără concurenţă”. La colivă și căpețele, preţul porneşte de la 20 de lei pe kilogram, iar groapa mortului este săpată pentru “doar” 300 de lei.

“Afacerea feţelor bisericeşti este fără ruşine, la lumina zilei”, conchide sursa citată.